Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

09 Eylül 2024 tarihinde başlayan 2024-2025 eğitim öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla Kaymakamımız Kemal Duru Başkanlığında "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, İlçe Kolluk Kuvvetleri birim amirleri, İlgili Kurum Amirleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimlerine" devam edilmesi, "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi" kapsamında faaliyetlerin devam ettirilmesi, Okul önlerinde ve çevrelerinde oluşacak trafik yoğunluğuna zamanında müdahale edilebilmesi için okul giriş/çıkış saatlerinde ekip/personel görevlendirilmesi, ayrıca servis araçlarına yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerin yapılması, denetimlerin bir plan dahilinde eğitim-öğretim dönemi boyunca aksatılmadan yürütülmesi, Okul ve çevresinde; yatay ve düşey trafik işaretlemeleri, hız kontrol elemanları, indirme bindirme cepleri, aydınlatma, okul önü bariyerleri, butonlu sinyalizasyon sistemleri vb. fiziki tedbirlerde eksiklik görülmesi halinde, yolun yapım ve bakımından sorumlu olan kurum ve kuruluşlarca eksikliğin giderilmesi ve Okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonları, büfeler gibi işyerleri ile seyyar satıcılara yönelik denetimlerin ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak artırılması ve devam eden ve ilave tedbirler görüşüldü.