Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Milletimizin tarihinde sayısız kahramanlıklarından biri olan ve vatan savunmasının ilk ateşinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıldönümünün gurur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. 19 Mayıs tarihi istiklal mücadelesini başlatan Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama kararlılığının sembolüdür.

Sevgili gençler,

Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Sizleri kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Dinar'lı hemşehrilerimin ve Aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.