Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'deki ilk Beşer Hastane formatında olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kocatepe Hayvan Hastanesi)'nin açılış törenine katıldı. Törene çok sayıda devlet yetkilisi, akademisyen, öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, hastanenin kedi, köpek, egzotik hayvanlar, sığır, manda, koyun, keçi ve at gibi farklı hayvan türlerine hizmet vereceğini belirtti. Hastanenin 19 muayene odası, 8 ameliyathane, 7 yoğun bakım ünitesi, 4 acil müdahale odası ve 16 hospitalizasyon odası bulunuyor. Ayrıca hastane, kök hücre tedavisi gibi çeşitli operatif girişimlerin yapılabileceği bir birim de sunuyor.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise hastanenin Türkiye'deki ilk Beşer Hastane formatında olduğunu vurgulayarak, hayvancılık sektörünün gelişmesi ve teknoloji kullanımının artması için çaba gösterildiğini ifade etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da hayvansal üretimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinin temel politika olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı ayrıca, tarımsal üretimin stratejik bir sektör olduğunu ve AR-GE yatırımlarının önemine değindi. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TAGEM) ise Türkiye'nin en büyük ve dünyanın önde gelen ilk 10 AR-GE kuruluşundan biri olarak tanımlandı. Bakan Yumaklı, ülkedeki tarımsal üretimi daha ileriye taşımak için AR-GE çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Törenin ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocatepe Hayvan Hastanesi'nin inşaatını üstlenen Metro Mühendislik Gıda Maddesi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Fatih Bilir'e plaket takdim etti. Tüm konuşmaların ve duaların ardından Kocatepe Hayvan Hastanesi resmi olarak açıldı. Bakan Yumaklı ve diğer protokol üyeleri hastaneyi inceleyerek Başhekim Prof. Dr. Musa Korkmaz'dan bilgi aldı.