Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Milli Şairimiz Merhum Mehmet Âkif Ersoy'un İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümü anma programı düzenlendi.

Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleşen anma programına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Turgay Şahin, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin açılış konuşmasının ardından Kübra Korkmaz adlı öğrenci, Mehmet Âkif Ersoy'un "Azim" adlı şiirini okudu. Talha Arpacı adlı öğrenci ise Destan Şairi Metin Koca'nın "Dede Korkut'un Rüyası" adlı şiirini seslendirdi. Ardından "Akif'in Rüyası" adlı tiyatro ve oratoryo gösterisi sunuldu.

Okul korosu, Mehmet Akif'in "Zulmü Alkışlayamam" ve "Bir Zamanlar" adlı bestelenmiş şiirleriyle dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Programa katılan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin, Mehmet Akif'i anlamak temalı bir konuşma yaptı.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilkokul, ortaokul ve liseler arası resim, kompozisyon ve mektup yarışmalarında derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve ödülleri takdim edildi.