Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

AFJET A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Jeotermal kaynakların daha verimli kullanılması çalışmaları değerlendirildi. AFJET A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kara, şirketin genel durumunu içeren ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar, Türkiye'nin jeotermal enerjiyi en verimli kullanan şehirlerinden biridir. Konut ısıtması için kullanılan enerji tarifesinin, benzer yerleşim yerleriyle kıyaslandığında en ucuz olduğu iller arasında yer almaktadır.

AFJET A.Ş. geçmişte yaşanan mali sorunları aşmak için yeni bir yapılanmaya girmiştir. EYT kapsamında emekli olan personel nedeniyle iş gücü azalmış, ancak iş verimi ve memnuniyet artmıştır. Mali gelir-gider dengesi sağlanarak, geçmiş dönem borçları ödenmiş ve 2 kış ısıtma sezonu için 100 milyon TL'lik yatırım yapılmıştır.

AFJET A.Ş. elektrik tüketimi nedeniyle artan maliyetleri abonelere yansıtmamak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaktadır. Şirket adına GES kurulması için yapılan çalışmalarda önemli ilerleme kaydedilmiştir.

Teknik sorunlar nedeniyle atıl bekleyen kuyular tekrar işler hale getirilmiştir. Ayrıca, ömürlerini tamamlamış boruların değişimi periyodik olarak yapılmaktadır.

AFJET A.Ş., jeotermal sektörde Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biridir. Şirket, konut ısıtması, turizm sektörü ve jeotermal seracılıkta önemli çalışmalar yapmaktadır. Şirketin dünyanın en uzun ısıtma hattı ve turizm hattı bulunmaktadır.

Hibrit-Tank sistemine geçilerek, ısınma problemleri çözülmüş ve jeotermal kaynaklardan tam anlamıyla faydalanılmaya başlanmıştır. Bu sayede otellerin turist doluluğu artmıştır. Yapılan teknik iyileştirmelerle abonelerin memnuniyeti artmış ve geçmişte yaşanan ısıtma problemleri giderilmiştir.

AFJET A.Ş., hizmetleri daha etkin ve kaliteli hale getirmek amacıyla Yapay Zekâ destekli otomasyon sistemi projesini hayata geçirmektedir. Bu projeye Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 6 Milyon TL mali hibe desteği sağlanmıştır.

AFJET A.Ş., sağladığı yüksek istihdam oranı, ithal enerji kullanımının azaltılması, termal ve sağlık turizmine katkı gibi uygulamalarıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. #AFJET #jeotermal #enerji #ekonomi