Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu Toplantısı'na birçok önemli isim katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Mehmet Keklik ve Taner Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ESOB Başkanı Cengiz Üstün ve diğer ilgililer, toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Toplantıda, Bakanlığımızın Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında okuyan öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konularını düzenleyen genelge çerçevesinde, öğrencilerin işletmelerdeki mesleki eğitim ve staj süreçlerinde daha güvenli bir eğitim alabilmeleri için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, öğrencilerin atölye ve laboratuvar ortamlarında daha güvenli bir şekilde eğitim alabilmelerini sağlamak için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Bu konuda görevli kurumlar arasında iş birliği yapılması ve gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

Öğrencilerin mesleki eğitim ve staj süreçlerini daha güvenli bir şekilde tamamlayabilmeleri, iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli bilgi ve becerileri edinmeleri için gerçekleştirilecek çalışmaların hayata geçirilmesi için yetkililerin iş birliği içinde olacakları vurgulandı.

#Valilik #İstihdam #MeslekiEğitim #İşGüvenliği #ÖğrenciEğitimi