Gözden kaçırmayın

Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başarı DilekleriYeni Eğitim-Öğretim Yılına Başarı Dilekleri

U17 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Prof.Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bir törenle sona erdi. Şampiyona boyunca 81 ilde bulunan 800'den fazla güreşçi mücadele etti ve 10 siklette madalya kazanan sporcular belirlendi. Elemelerin yapıldığı 45 kg, 48 kg, 51 kg, 55 kg, 60 kg, 65 kg, 71 kg, 80 kg, 92 kg ve 110 kg sikletlerinde finale çıkan güreşçiler belirlendi.

45 kg siklette birinci Buğra Kavak (İstanbul) oldu. İkinci ve üçüncü ise sırasıyla Sadık Efe Ateşoğulları (Ankara) ve Muhsin Alp Kıvrak (Ankara) ile Selahattin Şahin (Ankara) oldu.

48 kg siklette birincilik Ömer Çiftçi'ye (Kocaeli) gitti. İkinci ve üçüncü sırayı ise Eren Yalçın (Çorum) ve Muhammed Mustafa Alpar (Batman) ile Osman Kaplan (Batman) aldı.

51 kg sikletinde birinci olan Tuğrul Demirci (Kocaeli), ikincilik Burak Yalçın (Bursa) tarafından elde edildi. Üçüncülük ise Yakup Çöl (Batman) ve Mert Can Çiçek (Erzurum) arasında paylaşıldı.

55 kg sikletinde birincilik Emirhan Çetin (Bursa)'in oldu. İkincilik ise Efe Ramazan Karataş (Ankara) tarafından elde edildi. Üçüncülüğü ise Adnan Gölha (Adana) ve Muhammed Yağmahan (Batman) paylaştı.

60 kg sikletinde birinci olan Bilal İnce (Kahramanmaraş), ikincilik Hasbi Bozca (Balıkesir) tarafından kazanıldı. Üçüncülük ise Onur Sala (Düzce) ve İsmail Mert Kollu (Ankara) arasında paylaşıldı.

65 kg sikletinde birinci olan Umut Talha Uslu (İstanbul)'nun ikincisi Koray Eken (Ankara) oldu. Üçüncü sıraları ise Mustafa Yıldız (Ankara) ve Muhsin Barbak (İstanbul) paylaştı.

71 kg sikletinde birincilik Fatih Aydın (Çorum) tarafından kazanıldı. İkincilik Cemal Yiğit Purcu (İstanbul) tarafından elde edildi. Üçüncülük ise Semih Kayacan (Çankırı) ve A. Bartu Çetin (Ankara) arasında paylaşıldı.

80 kg sikletinde birincilik Selahattin Can (Balıkesir)'ın oldu. İkinciliği Serhat Abay (Denizli) elde etti. Üçüncülük ise Ahmet Buğra Çelik (Ankara) ve Sefa Cesur (Tokat) arasında paylaşıldı.

92 kg sikletinde birincilik Bilal Zorba (Sivas) tarafından kazanıldı. İkincilik ise Hasan Dur (Çorum) tarafından alındı. Üçüncülük ise Muhammed Furkan Bulut (Batman) ve Mustafa Kemal Çıplak (Bartın) arasında paylaşıldı.

110 kg sikletinde birincilik Uğur İrtegün (İstanbul)'e gitti. İkincilik Zekeriya Doğan (Ankara) tarafından elde edildi. Üçüncü sırayı ise Y. Emre Balcı (İstanbul) ile Kemal Mısırcı (Amasya) paylaştı.

Takım Halinde Şampiyon olan kulüpler ise Ankara Şeker, Batman Petrol ve Ankara Tedaş oldu.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "U17 Ahmet Ak Türkiye Güreş Şampiyonası'nda dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. 81 ilden 3500 sporcumuzun katıldığı bu müsabakalara 10 gün boyunca emek veren tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve kulüp yöneticilerimize başarılar diliyorum."

#Güreş #U17 #TürkiyeŞampiyonası