Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından (AKÜ) düzenlenen Çarşamba Sabah Toplantıları kapsamında "Ailenin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konusu ele alındı. Toplantıya Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Dekanlar, akademik personel ve Afyonkarahisarlı iş ve düşünce insanları katıldı.

Toplantıda "Ailenin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konusunda sunum yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Türk aile yapısının göç, ekonomik durum, toplumsal değerler, teknoloji ve çalışma hayatına kadınların katılımı gibi faktörlerle değiştiğini ifade etti. Koçak, ailenin toplumun en küçük yapı taşı olduğunu belirterek, mutlu ve üretken ailelerin mutlu ve üretken toplumlar anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, aile yapısının zamanla değiştiğini ve günümüzde ultra çekirdek ailelere doğru bir eğilim olduğunu söyledi.

Koçak ayrıca, göçün aile yapısını önemli ölçüde etkilediğini ve göçün sadece bir nüfus hareketi olmadığını, aynı zamanda insanların kültür ve yaşam tarzıyla birlikte geldiği bir süreç olduğunu belirtti. Yoksulluk ve toplumsal değerlerin de aile yapısını etkilediğini kaydeden Koçak, Türk toplumu olarak aile değerlerine hala bağlı olduğumuzu söyledi.

Teknolojik gelişmelerin ve kadının iş hayatına katılmasının da aile yapısında değişime sebep olduğunu belirten Koçak, internet kullanımı ve sosyal medyanın aile yaşantısını önemli ölçüde etkilediğini söyledi. Kadının çalışma hayatına girmesinin gerekliliğine vurgu yaparken, çocukların eğitimi ve aile içindeki rollerin dengeli dağıtılmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan diğer katılımcılar da aile konusundaki önemi vurguladılar. İş insanları, ailenin insan fıtratına uygun bir kurum olduğunu ve toplumdaki değerlerin aile yapısını etkilediğini belirtti. Aile danışmanı ise boşanmaların en önemli sebebinin sosyal medya olduğunu ifade etti. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ise Afyonkarahisar'da aile yapısını araştıracak bir çalışma yürüttüklerini ve aile içi iletişimi ölçmeye yönelik bir program düzenlediklerini ifade etti.

Toplantıda ailenin değişen durum ve şartlara uyum sağlaması gerektiği vurgulandı. Ailenin korunması için de yeni önlemler geliştirilmesi ve değişimlere ayak uydurulması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ailenin sosyal medya ve farklı hareketler tarafından hedef alındığına ve bu tehditlere karşı önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi.

#Gazetecilik #Aile #Toplum #Değişim #AKÜ #Afyonkarahisar