Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Müdürlüğümüz Konferans Salonu'nda Vali Yardımcımız Sayın Betül Büyükkılıç başkanlığında yapılan toplantıya birçok önemli isim katıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Müdür Yardımcımız Fatih Akçil, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Erşen, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, Gençlik Spor İlçe Müdürleri ve Şube Müdürlerimiz, toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.

Toplantının başlangıcında İl Müdürümüz Miraç Sünnetci, sporun geniş kitleler tarafından benimsenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalardan bahsetti. Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı İş Birliği Protokolü ile ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taramaları gerçekleştirildiğini ve bu taramaların devam edeceğini belirtti. Amacın, spor yapma kültürünü geliştirmek, gençlere sporu sevdirmek ve yetenekli çocukları spor branşlarına yönlendirmek olduğunu vurguladı.

Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve çeşitli konular ele alındı. Bu tür toplantıların sporun gelişimi ve gençlerin sporla tanıştırılması için büyük önem taşıdığı ve sürekli olarak gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.