Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

Göç İdaresi Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı'nın on dördüncüsü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın başkanlığında 29 Ocak 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin yabancılarla ilgili göç stratejilerini belirlemek, koordinasyonunu ve uygulanmasını takip etmekle görevli olan Göç Kurulu'na; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros'un yanı sıra Kurul üyeleri Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serkan Kayalar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil ile Cumhurbaşkanlığı ilgili birimlerinin temsilcileri katıldı. 

Göçü Her Yönüyle Yönetebilmek İçin Yeni Stratejiler Belirliyor, Yeni Tedbirler Hayata Geçiriyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı konuşmada, göçü her yönüyle yönetebilmek için yeni stratejiler belirleyip yeni tedbirler hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Bakan Yerlikaya, göç ile ilgili çalışmaları, Göç İdaresi Başkanlığı eliyle ve devletin tüm birimleriyle koordinasyon içinde büyük bir azim ve kararlılıkla yürüttüklerini dile getirdi.

Düzensiz Göçle Mücadelede 4 Temel Stratejimiz

Öncelikli hedeflerinin düzensiz göçle mücadele olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadeledeki 4 temel stratejiyi şu şekilde özetledi: "Sorunun kaynak ülkelerde çözümü, etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içinde etkin tespit ve yakalama ile hızlı işleyen sınır dışı süreçlerinin tesisi."

Düzensiz Göçle Mücadeleye Büyük Katkı Sağlayan Mobil Göç Noktası Araçlarının Sayısını 162'ye Çıkardık

Bakan Yerlikaya, "Türkiye'nin Huzuru" için gece gündüz demeden çalıştıklarını, düzensiz göç ve göçmen kaçakçıları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla 19 Temmuz 2023 tarihinde Mobil Göç Noktası araçlarını faaliyete geçirdiklerini dile getirdi. Kısa süre içinde araçların tüm büyükşehirlerde faaliyet göstermeye başladığını ve düzensiz göçle mücadeleye büyük katkı sağladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, şimdi de araçları tüm Türkiye'ye yaymak için sayılarını 162'ye çıkardıklarını söyledi.

Düzensiz göçle mücadele de dahil göç olgusunu tüm yönleriyle ele aldıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda ve stratejik bakış açısıyla faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Türkiye'nin göç yönetimine ilişkin bir sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, başta düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarına karşı yürütülen mücadele olmak üzere Göç İdaresi Başkanlığı'nın faaliyetlerini anlattı. Başkan Atilla Toros, sunumunda ayrıca Göç İdaresi Başkanlığı'nın 2024 yılı ve sonrası için hedeflerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Türkiye'de ve dünyada göç alanındaki son gelişmeler, Kurul üyelerinin bilgilerine sunuldu.