Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Irak'ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Teğmen Ramazan Günay, baba ocağı Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi Çalışlar mahallesinde dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın naaşı, Hakkâri'de düzenlenen törenin ardından havayolu ile Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Şehit Ramazan Günay, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehidimizin ailesi ve askeri erkân tarafından karşılandı.

Havalimanındaki askeri törenin ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirilerek morga konuldu.

Öğle namazı öncesi hastane morgundan alınan şehit Teğmen Ramazan Günay, askeri konvoyla Sinanpaşa İlçesine bağlı Güney Beldesi Çalışlar Mahallesindeki baba ocağına götürüldü.

Baba ocağına son kez getirilen ve helallik alınan şehidimizin Türk Bayrağına sarılı naaşı daha sonra askeri konvoyla cenaze namazının kılınacağı alana götürüldü.

Burada öncelikle şehidimizin öz geçmişi okundu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz P. Teğmen Ramazan Günay için dualar edildi, helallik alındı.

Kılınan cenaze namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Aziz Şehidimizin annesi Firdevs Günay'a Vali Yiğitbaşı tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Yiğitbaşı,  "Her daim sizlerin emrindeyiz. Rabbim cennetinde kavuştursun" dedi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı da aileye şehidimizin fotoğrafını teslim etti.

Şehit Günay için düzenlenen cenaze törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, askeri erkân, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

#Irak #şehit #terör #çatışma #PiyadeTeğmenRamazanGünay #Afyonkarahisar