Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde atıl durumda olan yüzme havuzu, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ismiyle şehre değer katan bir olimpik yüzme havuzu haline getirildi. Tesis, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 66. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve il protokolünün katıldığı bir törenle açıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, törende yaptığı konuşmada, tesisin 30 yıl önce yapıldığını ve çalışmalar öncesi çürümeye yüz tutmuş vaziyette olduğunu ifade etti. Şu anda 600 sporcu tarafından kullanılan havuzun hafta sonu düzenlenen bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını ve federasyon yetkililerinden beğeni aldığını belirtti. Zeybek, bundan sonra yapılacak yatırımlarla şehre tüm branşları kazandıracaklarını söyledi.

Milletvekili Dr. Hasan Arslan, konuşmasında Afyonkarahisar'ın sporun akla geldiği bir şehir olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'ın yüzme branşında da başarılı olacağını belirten Arslan, sporun kalbinin Afyonkarahisar'da atmasını sağlamak için çalışacaklarını ifade etti.

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise konuşmasında döneminde Afyonkarahisar'a önemli yatırımlar yapıldığını ve Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tesis için gösterilen çabanın örnek bir başarı hikayesi olduğunu ve atıl durumda olan bir binanın tüm yöneticilerin el birliğiyle güzel bir işe dönüştüğünü ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın jeotermali bütünüyle kullanan bir şehir olduğunu belirterek, tesisin jeotermal suları kullanması önemli bir ayrıntı olduğunu söyledi. Ayrıca tesisin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak nitelikte inşa edildiğini ve şehrin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti.

Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasında Afyonkarahisar'ın sporun şehri olmasını hedeflediklerini ifade etti. Afyonkarahisar'da birçok tesisin inşa edildiğini ve gençlerin hizmetine sunulduğunu belirten Kasapoğlu, Afyonkarahisar'ın yüzme alanında da yetenekli sporcular yetiştireceğine inandığını söyledi. Açılış için tüm katılımcılara teşekkür eden Kasapoğlu, Afyonkarahisar'ın potansiyelini dünya çapında göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Açılış töreninin ardından Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzu hizmete sunuldu.