Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, "Cumhuriyet Döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa'daki Türk İmajını Düzeltme Çabaları" başlıklı bir konferans düzenledi. Konferans, Erdal Akar konferans salonunda yapıldı ve AKÜ Tarih Bölümü öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından takip edildi.

Konferansta, AKÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin "Cumhuriyet Döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa'daki Türk İmajını Düzeltme Çabaları" üzerine bir sunum yaptı. Şahin, Batı'da olumsuz bir Türk ve Türkiye imajının oluşmasında Osmanlı topraklarına gelen gezginlerin ve elçilerin raporlarının büyük etkisi olduğunu belirtti. Şahin, ayrıca azınlık tercümanların Türkleri yanlış tanıttığını ve misyonerlerin Türkler aleyhinde çirkin propagandalar yürüttüğünü ifade etti.

Şahin, Atatürk'ün bu olumsuz imajı düzeltmek için çalışmalar yaptığını ve 1923 yılında Türk Seyyahin Cemiyeti'nin kurulduğunu söyledi. Cemiyetin amacının Türkiye'yi ve Türkleri yabancılara doğru bir şekilde tanıtmak olduğunu belirten Şahin, Atatürk'ün destekleriyle cemiyetin turizm faaliyetleri, tercüman rehberlik hizmetleri ve Türk kültürünün dünyaya tanıtılması için çeşitli çalışmalar yaptığını vurguladı.

Şahin'in sunumu, soru cevap bölümünün ardından teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

#AKÜ #AfyonKocatepeÜniversitesi #TarihBölümü #Cumhuriyet #MustafaKemalAtatürk #Avrupa #Türkİmajı #DüzeltmeÇabaları