Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Belediyesi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsüne 115 adet hobi bahçesi yapılması için bir protokol imzaladı. Hobi bahçelerinin hizmete girmesi törenle kutlandı. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve diğer yetkililer katıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, törende yaptığı konuşmada, AKÜ'nün ulusal ve uluslararası düzeyde çok yönlü faaliyetler yürüten bir kampüs üniversitesi olduğunu belirtti. Karakaş, üniversitenin çeşitli faaliyetleri gerçekleştirirken iş birliklerine de büyük önem verdiğini vurguladı. Valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, sanayi ve medya gibi alanlarda iş birliklerini sürdürdüklerini ifade eden Karakaş, bu faaliyetlerin yanı sıra üniversiteye yeni tesisler kazandırdıklarını söyledi.

Afyonkarahisar Belediyesi ile yapılan iş birliklerine değinen Karakaş, belediyenin üniversiteyle en fazla iş birliği yaptığı kurum olduğunu belirtti. Belediye ile gerçekleştirdikleri iş birlikleri arasında RC Araç Pistlerinin yapımı ve bilimsel, sanatsal ve sportif etkinliklerin düzenlenmesi gibi faaliyetlerin bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, törende belediye, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve AKÜ'nün ortak olarak bir protokol imzaladıklarını ve spor turnuvasının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hobi bahçelerinin Afyonkarahisar Belediyesi ile yapılan protokolün bir sonucu olduğunu belirten Karakaş, 22 bin 402 metrekarelik bir alanda 115 adet hobi bahçesi inşa edildiğini ifade etti. Hobi bahçelerinin, akademik, idari, sürekli işçi ve engelli personelin başvuru sayısına göre belirlenen kontenjanlara göre 5 yıllığına hak sahiplerine teslim edildiğini ve 5 yıl sonra yeni bir kura ile dağıtımın yapılacağını açıkladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuşmasında Afyonkarahisar Devlet Parkı'na 229 hobi bahçesi yaptıklarını ancak taleplerin artması üzerine AKÜ akademisyenlerine ayrı bir alanda hobi bahçesi yapılması için öneride bulunduklarını söyledi. Zeybek, belediyenin çiftliğinde yem depolarının yapımında AKÜ'ye destek olduklarını ve çeşitli protokollerle bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetleri üniversitede gerçekleştirdiklerini belirtti. Törenin sonunda, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun yaptırdığı dua eşliğinde kurdele kesimi yapılarak tören sona erdi.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #AKÜ #Afyonkarahisar #AhmetNecdetSezerKampüsü #hobibahçeleri