Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Engellilik konusu, her birimizi sosyal açıdan ilgilendiren ve olumsuz etkilerini en aza indirmek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyduğumuz toplumsal bir meseledir.

Engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf etmek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışına sahip sosyal devlet anlayışının bir gereğidir.

Dünya Engelliler Günü'nün 3 Aralık olarak kabul edilmesi önemli olsa da, engelli vatandaşlarımızı yılda sadece bir gün hatırlayıp sonra unutmak doğru bir yaklaşım değildir. Engelli vatandaşlarımız için, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada, kamu otoriteleri tarafından alınacak önlemler, tedbirler ve düzenlemelerin daha da yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu süreçte sivil toplum örgütlerinin de dahil edilmesi ve somut adımların atılması önemlidir.

Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, ülkemizdeki engelliler için toplumsal duyarlılığın artmasına ve olumlu gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum. Devletimizin sunduğu tüm imkânlarla onların ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. #EngellilerGünü #DünyaEngellilerGünü #SosyalDuyarlılık #EngellilikFarkındalığı #EngelliHakları #ToplumsalDayanışma