Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım ayı toplantısında çeşitli konular ele alındı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, toplantıda iş dünyası, ekonomi ve ticaret ile ilgili güncel gelişmeleri değerlendirdi. Serteser, katılımcılara hitaben saygı ve sevgi mesajları iletti.

Toplantıda, Meclis Üyesi Atilla Efe'ye ikramları için teşekkür eden Serteser, Mustafa Kocaşaban'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan ve yaşamını yitirenler için taziyelerini ileten Serteser, Afyonkarahisar'ın ve ATSO üyelerinin başarılarına değindi.

Serteser, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan bir araştırmada öne çıkan Kızılay İçecek ve Oruçoğlu Yağ'a başarılar diledi. Ayrıca Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Marble Systems Tureks Turunç Madencilik şirketine de tebriklerini iletti. Afyonkarahisar'ın ekonomik kalkınmasında önemli bir adım olarak Halk Bankası'nın bölge müdürlüğünü şehre açma kararını vurgulayan Serteser, banka yetkilileri ile yapılan görüşmelerin sonucunda oda hizmet binasında bir ofis kiraladıklarını ve en kısa sürede bankanın hizmete başlayacağını belirtti.

Tarım ve turizm alanında da gelişmelerden bahseden Serteser, Yörex-Yöresel Ürünler Fuarı ve Travel Expo'da Afyonkarahisar'ın tanıtılmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. Özellikle ihracat istatistiklerinin gerçek üretim yeri bazında düzenlenmesi gerekliliği üzerinde duran Serteser, bu konudaki taleplerinin yetkili makamlarca dikkate alınmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

ATSO Başkanı, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu, yeni ekonomi modelinin getirdiği potansiyelleri ve CDS oranlarındaki iyileşmeleri dile getirdi. Serteser, ekonomideki sıkılaşma politikalarına ve tüketici alışkanlıklarındaki değişikliklere dikkat çekti. Ayrıca KOBİ'lerin ekonomideki önemini vurgulayarak, asgari ücret görüşmeleri öncesinde işçi ve işveren arasında dengeli bir çözüm bulunmasının önemine işaret etti. Özellikle zor ekonomik şartlarda işçi- işveren ilişkisinin korunmasının önemini vurgulayan Serteser, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Yeşil Finans Projesi hakkında verdiği müjdenin ve ATSO KOBİ Akademisi'nin eğitim faaliyetlerinin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Serteser, sözlerini Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve öğretmenleri yâd ederek tamamladı.

#Afyonkarahisar #ATSO #TicaretveSanayiOdasi