Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, 18-24 Kasım Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası'nın bir parçası olarak düzenlenmiştir. Park Afyon AVM ve Afyonkarahisar semt pazarında yapılan çalışmalarla, antimikrobiyal direnç ve akılcı antimikrobiyal kullanımı konusunda farkındalık oluşturma amacı güdülmüştür. Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimi tarafından düzenlenen etkinliklerde, antibiyotiklerin doğru kullanımıyla ilgili pankartlar görsel olarak sergilenmiştir.

PVVountainsi @parkafyon #antimikrobiyaldirenç #akılcıilaçkullanımı #ParkAfyonAVM

Ayrıca, AVM ve pazara gelen ziyaretçilere ve esnafa akılcı ilaç kullanımıyla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtılarak uyarı ve önerilerde bulunulmuştur. Etkinliklere katılan Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İlker Ahmet Çınar ve Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Serdar Bayrak, ziyaretçilere yönelik bilgilendirme yapmışlardır.

#broşür #bilgilendirme #akılcıilaçkullanımı #saglikhizmetleribaskanligi #eczacilikbirimi