Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan Uzun Çarşı, uzun süren cephe restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla göz alıcı bir şekilde yenilenerek kapılarını tekrar ziyaretçilere açtı. Bu önemli açılış törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek gibi önemli isimler de katıldılar.

Uzun Çarşı, Afyonkarahisar'ın tarihi dokusunu yansıtan ve önemli bir ticaret merkezi olan bir bölgededir. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, çarşının ticari ve turistik açıdan dinamizmini artırması ve şehrin kültürel mirasına destek olması bekleniyor. Yenilenen çarşı, yerel halkın ve turistlerin zamana meydan okuyan işletmeleri ve el işçiliği örneklerini görmeleri için büyük bir fırsat sunuyor.

Uzun Çarşı’nın yeniden açılması, Afyonkarahisar’ın ekonomik canlılığını destekleyerek bölgedeki turistik çekim gücünü de artıracak. Yerel halk ve ziyaretçiler, bu tarihi çarşıda dolaşırken hem şehrin kültürel mirasına tanıklık edecekler hem de tarihi ve özgün işletmelerin ürettiği ürünlerden satın alma imkanı bulacaklar.

#Afyonkarahisar #UzunÇarşı #restorasyon #tarih #mimari