Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen "Milli Sinema Günleri" etkinliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti. 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen etkinlik, Türk sinemasının gelecek projeksiyonu üzerine yapılan oturumlar ile sona erdi. Bu oturumlarda, akademisyenler, yazarlar, yapımcılar, yönetmenler ve senaristler tarafından Türk sinemasındaki yeni yönelişler, arayışlar ve üsluplar ele alındı.

Açık oturumlarda konuşmacı olarak çok sayıda önemli isim yer aldı. Bu isimler arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, Ali Osman Emirosmanoğlu, İsrafil Kuralay, İhsan Kabil, Yıldız Ramazanoğlu, Enver Gülşen, Mutlu Kurnalı, Nazif Tunç, Mehmet Ali Karga ve daha birçok isim bulunuyordu. Bu oturumlar, Afyon Kocatepe Üniversitesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Milli Sinema Günleri kapsamında, Afyonkarahisar'daki çeşitli salonlarda ücretsiz film gösterimleri yapıldı. Bu gösterimlere "Birleşen Yollar", "Minyeli Abdullah", "Gençlik Köprüsü", "Reis Bey", "Kelebekler Sonsuza Uçar", "Suveydâ", "Buğday", "Bağlılık Hasan", "Çizme", "Bize Nasıl Kıydınız", "Mommo - Kız Kardeşim", "Dilsiz", "Karınca", "Benim Küçük Sözlerim", "Bir Düş Gördüm", "Yücel Çakmaklı Belgeseli" ve "Tay" gibi filmler dahil edildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, uzun yıllar kayıp olan "Kâbe Yollarında" isimli belgesel film gösterimi yapıldı. Tarık Buğra'nın senaryosunu yazdığı ve Yücel Çakmaklı'nın yönettiği bu film, seyirci ile buluştu. Gösterimin ardından yapımcı Ali Osman Emirosmanoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliğin ikinci gününde ise sanatçı Ahmet Özhan, katılımcılarla sinema üzerine söyleşi yaptı. Bu söyleşiye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat ve Afyonkarahisarlı sanatseverler de katıldı. Etkinlik, "Dünden Yarına Milli Sinema Pratiği" konulu forum oturumunun ardından sona erdi.