Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), üniversite ile kent arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan ve 2007 yılında başlayan Çarşamba Sabah Toplantıları yeniden düzenlendi. İlk toplantıda Afyonkarahisar Başsavcısı Fatih Karabacak, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları ve akademik personel katıldı. Rektör Karakaş, toplantının amacının akademik bilgiyle şehir birikimini bir araya getirmek ve üniversiteyle şehir arasındaki iş birliğini geliştirmek olduğunu belirtti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, toplantının açılış konuşmasında, üniversitelerin tarih boyunca bilgi üretimi için önemli bir rol oynadığını ve bu bilginin şehirlerde daha da geliştiğini ifade etti. Karakaş, üniversitenin temel işlevinin hakikati aramak olduğunu vurgulayarak, bilim üretme, araştırma yapma, kültür aktarımı ve meslek adamı yetiştirme gibi misyonları olduğunu söyledi. AKÜ'nün ise tarım, mühendislik, turizm gibi alanlarda klasik üniversite yapısına sahip olduğunu ve şehir-üniversite iş birliğini önemsediğini dile getirdi.

Toplantıda konuşan diğer katılımcılar da üniversitenin şehre katkılarından bahsetti. Mahmut Ülküer Abi, üniversitenin kente sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan faydalar sağladığını belirtirken, Mimar Mustafa Ceylan ise üniversitenin şehir merkezinden kopmadan şehirle iç içe olması gerektiğini söyledi. TEMA Vakfı Temsilcisi Önder Çelik ise üniversitelerin kentin tarafından benimsenmesinin önemini vurguladı. Diğer konuşmacılar da üniversite-kent iş birliğinin önemini vurguladı ve bu tür toplantıların faydalı olduğunu dile getirdi.

Bu toplantıda ayrıca AKÜ'nün Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman, yabancı uyruklu öğrencilere destek sağlamaya hazır olduklarını belirtti. İbrahim Somer, iş hayatı ile üniversite arasında köprüler kurmak için toplantıların önemli olduğunu söylerken, İbrahim Alimoğlu da şehre katkı sağlamak amacıyla projeler üretilmesini önemsedi. Osman Tezgiden ise üniversite ve kent yakınlaşmasında toplantıların önemli bir rol oynadığını ifade etti.

#AKÜ #üniversite #şehir #işbirliği #bilgi #araştırma #katkı #toplantı #Afyonkarahisar