Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında Afyonkarahisar Adliyesi'nde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nün resmi açılışı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu proje ile adalete erişim sürecinde suç mağdurlarına etkin bir bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti sunulması ve yargı sürecinin tamamını kapsayan psiko-sosyal destek sağlanması amaçlanmaktadır. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje kapsamında oluşturulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü hizmet vermeye başlamıştır.

Müdürlük bünyesinde Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu ve Hukuk Yargılaması Destek Bürosu olmak üzere toplamda 4 farklı büro yer almaktadır. Bu bürolarda görev yapacak uzmanlar, adli destek görevlisi unvanıyla burada görev yapacaklar. Bu uzmanlar, aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görev yapan psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacılardır.

Afyonkarahisar'da 2. pilot uygulama grubunda yer alan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nün resmi açılışına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı. Vali Yiğitbaşı, kurumun hayırlı olmasını diledi ve müdürlük bünyesinde yer alan birimleri inceledi. Ayrıca, yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın bu projede pilot iller arasında yer almasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Resmi açılışa Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna ve protokol üyeleri de katıldı.