Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, bu yıl 5. kez düzenlendi ve büyük ilgi gördü. UNESCO tarafından Gastronomi Şehri olarak tescillenen Afyonkarahisar'ın zengin yöresel ürünleri festivalde sergilendi. Festivalin son gününde ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın katıldığı söyleşide Afyonkarahisarlılarla buluşuldu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da etkinlikleri ziyaret ederek söyleşilere katıldı.

Vali Doç. Dr. Yiğitbaşı, festivalde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın gastronomi şehri olduğunu bilmeyen vatandaşlar olduğunu ve şehrin daha fazla tanıtımını yapmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Türk insanının yemek kültürünün bir sofra etrafında birlikte olmayı içerdiğini vurgulayarak, yemek kültürünün önemini vurguladı. Ayrıca kadın kooperatiflerinin güçlenmesi için işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ise yerel lezzetlerin kadın kooperatifleri tarafından üretilmesinin önemine dikkat çekerek, televizyon programında bu ürünleri kullanacağının sözünü verdi.

Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında fotoğraf sanatçısı Engin Uzun'un söyleşisi de yer aldı. Vali Doç. Dr. Yiğitbaşı, bu söyleşiye katılarak iyi fotoğraf çekmenin püf noktalarını öğrendi.

Ayrıca festivalde çocuklara yönelik olarak düzenlenen Sertaç Abi olarak bilinen YouTuber Sertaç Güngör'ün söyleşisi de büyük ilgi gördü. Sertaç Güngör, sosyal medya kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenleri esprili bir dille anlattı.