Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar'da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın başlattığı bir proje olan Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla açıldı. Bu proje, Demirli, Üçlerkayası ve Bayramaliler köylerinde yaşayan kadınların talepleri doğrultusunda gerçekleştirildi. İnşa edilen pazar, mimarisi, yöresel ürünler ve sosyal alanlarıyla oldukça beğeni topladı. 2 bin 267 metrekarelik bir alanda kurulan pazar, 14 dükkandan oluşuyor ve ayrıca ortak kullanım alanı, mescit ve kütüphanesi bulunuyor. İnşaatı sadece 6 ayda tamamlanan pazar, bölge sakinlerinin de aktif olarak yardım ettiği bir projedir. Açılış törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, açılışta yaptığı konuşmada, Frigya bölgesinin turizm potansiyeline dikkat çekti. Bölgenin turist çekmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Vali, kadınların el emeğinin daha görünür olmasını ve ekonomik değer kazanmasını istediklerini belirtti. Bu amaçla kadınlara destek olduklarını ve Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Kendi eşlerinin projeye destek vererek, inşaat çalışmalarında yer aldığını ve içerideki tefrişatın meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler tarafından yapıldığını sözlerine ekledi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a kadınlara destek olduğu için teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konuşmasında, kadınlara kendi kendilerine inanmalarını söyledi. Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nın kadınların hayallerinin gerçek olabileceğinin bir kanıtı olduğunu söyleyen Bakan, pazardaki dükkânların ve ürünlerin güzelliğiyle gurur duyduğunu ifade etti. Bakan ayrıca, pazarın bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Bakan, kadınlara destek veren ailelere ve projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Göktaş, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan, Vali ve protokol üyeleri kadınların ürettiği ürünleri inceleyerek, kadınlara bereketli kazançlar diledi.