Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "Regions2030 Projesi ve TR 33 Bölgesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Bölgesel Toplantısı"nda termal sağlık turizmi konusu ele alındı. Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC) tarafından yürütülen Regions2030 projesinin bölge toplantısı, Avrupa Parlamentosunun desteği, Avrupa İstatistik Ofisi ve Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Toplantıda, TR33 Bölgesi'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi raporu tanıtıldı. Öğleden sonra oturumunda ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bölgede uygulanması ve izlenmesi konuşuldu.

Toplantıya, TR33 Bölgesi'ndeki illerin yetkilileri ve uzmanları katıldı. Sabah oturumunda JRC uzmanı Cecilia Bertozzi, Regions2030 projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Proje uzmanı Melis Türker ise TR33 Bölgesi'nde sürdürülebilir kalkınma amaçlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi raporunu tanıttı. Öğleden sonra oturumunda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uzmanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi, üniversite dekanı ve sanayi danışma komitesi başkanı gibi konuşmacılar yer aldı. Son oturumda ise katılımcıların soruları yanıtlandı.

Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birim Başkanı Erce Şengül ve JRC uzmanı Cecilia Bertozzi'nin değerlendirmeleriyle sona erdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş da toplantıya davetli olarak katıldı ve sunumlarda yer aldı.