Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Yaz tatili sona erdi. 143 bin öğrenci ve 11 bin öğretmen 11 Eylül itibariyle yeni eğitim-öğretim dönemine başladı. İlköğretim Haftası Açılış Programı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulunda düzenlendi. Programa, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını vurguladı. Okulun çocuklarına karakter, ahlak ve değerler eğitimi vermenin önemine değinen Yiğitbaşı, öğrencilerin hayat başarısının sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılına girerken gençlerin vatanına, milletine, devletine ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, dijital çağın getirdiği tehlikelere dikkat çekti ve öğrencilere verilen eğitimlerin önemini vurguladı. Dijital dünyanın manipülasyon ve zorbalık gibi tehlikeleri olduğunu söyleyen Yiğitbaşı, çocukların doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak için yapılan etkinliklerin önemli olduğunu belirtti.

Vali Yiğitbaşı, verilen eğitimlere velilerin katılmasının önemini vurgulayarak ailelerin bilinçli olmasının önemli olduğunu ifade etti. Özellikle babaların bu tür eğitimlere katılımının artması gerektiğini belirten Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da dijital mahremiyet eğitimlerine önem verdiklerini ve bu eğitimlerin devam etmesini önemsediğini vurguladı. Vali Yiğitbaşı, konuşmasının ardından öğrencilerden Ezgi Aydınoğlu tarafından okunan bir şiir dinledi.

Programda Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Halk Oyunları ekibi de gösterilerini sergiledi. Program, Vali Yiğitbaşı'nın öğrencilere kitap hediye etmesiyle sona erdi.