Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, spor turizminin en büyük etkinliklerinden biri olan dünyanın en önemli motokrosçularının yarışacağı MXGP Türkiye, bu yıl 6. kez Afyonkarahisar'da yapıldı. Bu etkinliğin yanı sıra Türkiye MotoFest de aynı anda gerçekleşti. Festival, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak büyük ilgi gördü. Afyon Motorsporları Merkezi, Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası ve Avrupa Motokros Şampiyonası gibi önemli yarışlara ev sahipliği yaptı. Bu etkinlik sadece yerel değil, ulusal ve uluslararası basından da büyük ilgi gördü.

D-Smart Smart Spor kanalında Berke Kosova'nın sunduğu Haftanın Konuğu programına konuk olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve TMF Asbaşkanı Mahmut Akülke'ye eşlik eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar için motokros şampiyonasının önemini ve şehrin spor turizmi, tarih, ekonomi, kültür ve gastronomi alanlarındaki potansiyelini anlattı.

Daha sonra Vali Yiğitbaşı, etkinlik alanında incelemelerde bulundu ve açılan stantları ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. MXGP Fun Club standında Dünya Motokros Şampiyonası'nın dijital oyunu olan Funclub'u oynadı. Ayrıca, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası hakkında bilgilendirme yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti.

Afyonkarahisar Valiliği standını da ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı standında kadın üreticilerle görüşerek vatandaşların ilgisi hakkında bilgi aldı. Son olarak, Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın markası albikere.com'un standına giderek öğrencilere burs desteği için satılan ürünleri inceledi.