Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Büyük Zafer'in 101. yıl dönümünü dolayısıyla Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı programlarda AFSÜ camiasını temsil etti.

Zafer Yürüyüşü Coşkuyla Yapıldı

Milli mücadelenin sembol şehri, Cumhuriyete giden yolun ilk adımının Kocatepe'den atıldığı şehir Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Zaferi'nin 101. yılı çok sayıda etkinlikle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Büyük Taarruz Zaferini sevk ve idare ettiği Kocatepe ve Atatürk'ün karargâhının bulunduğu Şuhut ilçesinde etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Atatürk'ün karargâhı olan Şuhut Atatürk Evi'nin ziyaret edildiği programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan ile Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ve diğer protokol üyeleriyle birlikte yüzlerce katılımcı Mehter Marşı eşliğinde Atatürk Evi'nden Şuhut Stadyumuna kadar coşkulu bir şekilde Zafer Yürüyüşü gerçekleştirdi. Zafer Haftası etkinliklerine renk katan Atlı Birlikleri de Büyük Taarruz Karargâhından İzmir'e uğurladı.

Etkinlikler Şuhut Belediye Şehir Stadyumundaki kutlama programıyla devam etti. Protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanatçıları ile İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Topluluğu gösteri yaptı. Millî Mücadele Kahramanlarına atfen 140 sanatçı ve 45 kişilik ekibin gerçekleştirdiği Zafere Doğru "Ezelden Ebede" Türk Halk Müziği Konseri ve Dramatik Dans Gösterisi büyük beğeni topladı.

Kocatepe'de Anma Töreni Düzenlendi

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Kocatepe'de, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Vali Doç. Dr. Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İzmir'e götürmeleri için bisiklet sporcularına Türk bayrağını teslim etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın, Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'na çelenk koymasıyla devam eden törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Yöner bir konuşma yaparken, Piyade Yarbay Ahmet Özdemir de katılımcılara Büyük Taarruz'da yaşananları anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, daha sonra Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.

Ethem Tem 5. Fotoğraf Yarışması Sergisi Açıldı

Milli mücadelenin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının da sahibi olan Ethem Tem, Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi iş birliğinde her yıl düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla bir kez daha anıldı.

Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem adına bu yıl 5. kez düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ödüllü fotoğraflar, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Taş Medrese'de açılan fotoğraf sergisinde görücüye çıktı. Yaklaşık 1090 eser arasından seçilen 30 fotoğraf ve yarışmada dereceye giren ilk 5 fotoğraf, Taş Medrese'de açılan fotoğraf sergisi ve ödül töreninde vatandaşların ve fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan sergide Ethem Tem Jüri Özel Ödülü ile yarışmada dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri takdim edildi.

Afyonkarahisar, Kurtuluşunun 101. Yılını Coşkuyla Kutladı

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Kurtuluş Günü Kutlama Programı düzenlendi.

Şanlı zaferin ruhunu yeniden yaşayabilmek adına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı, il protokolü ve vatandaşlar İmaret Camii önünden Anıtpark'a kadar Zafer Halk Yürüyüşü gerçekleştirdi. Kutlama programında Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen "İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar" temalı fotoğraf sergisi de yer aldı.

Devlet büyüklerinin kutlama mesajlarının da okunduğu programda Belediye Başkanı Zeybek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Programda Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibi tarafından Silahlı Hareketler Gösterisi yapılırken Jandarma Genel Komutanlığı Helikopteriyle yapılan Üzüm Salkımı gösterisi ise vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Uluslararası Halk Oyunları Ekiplerinin gösterisiyle devam eden program, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımının gösterileri ile sona erdi.


#Afyonkarahisar #BüyükTaarruz #ZaferHaftası #CumhuriyetMirasciligi #MilliMucadele #TurkTarihi #Kurtulus #AfyonkarahisarKurtulusGunu