Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Büyük Taarruz Zafer Haftası'nın 101. yılı, coşku ve gururla kutlanıyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kurtuluş Günü Kutlama Programı ile kutlandı.

101 yıl önce, Türk milleti kahraman Türk ordusunun fedakarlığı ve eşsiz mücadelesiyle düşmana geçit vermeyerek 30 Ağustos 1922 sabahı yeni bir döneme uyandı. Afyonkarahisar'da başlayıp Dumlupınar'da kesin zaferle sonuçlanan büyük zafer, tam bağımsız Türk Devleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temelini attı.

Kutlamalar kapsamında, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, İmaret Camii önünden Anıtpark'a kadar Zafer Halk Yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha sonra Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen "İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar" temalı fotoğraf sergisini ziyaret eden Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, sergilenen eserleri incelediler.

Destansı zaferin 101. yıldönümü kutlamalarında coşku ve gurur bir arada yaşandı. Kutlamalara Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Burcu Köksal, Mehmet Taytak ve Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Misafir Komutanlar, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurtuluş Günü kutlama programında, devlet büyüklerinin kutlama mesajı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı, konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, kahraman Türk ordusunun 26 Ağustos sabahı başlattığı taarruzla düşmanı hezimete uğrattığını ve 5 gün 5 gece süren bir savaşla zafer elde edildiğini söyledi. Ayrıca, bu amansız mücadeleyi veren şehirde elde edilen başarıların ve ülkenin geldiği seviyenin, geleceğe umutla bakılması gerektiğinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Kutlamaların devamında, Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin silahlı hareketler gösterisi ve Jandarma Genel Komutanlığı helikopteriyle yapılan Üzüm Salkımı gösterisi büyük ilgi ve alkışlarla izlendi. Programda ayrıca, Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri ve Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı da gösterilerini sergiledi.

Büyük Taarruz Zafer Haftası'nın 101. yıldönümü kutlamaları, coşkuyla sona erdi. #BüyükTaarruz #KurtuluşGünü #Afyonkarahisar