Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAHRAMANLARI

Afyonkarahisar, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki kalkıştığı hain darbe girişimine karşı milletin yazdığı destanın 7. yıl dönümünde bir araya geldi. İnsanlar Zafer Meydanı'nda bayraklarıyla buluşarak darbe girişimine tepkilerini bir kez daha gösterdi. Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden büyük bir destanla kurtulmasının 7. yıl dönümünde Zafer Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Afyonkarahisar, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yeniden dirilişinin sembolü olarak bir araya geldi ve Türkiye Yüzyılı'nın kahramanlarını unutmadı.

15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında büyük kahramanlık örneği gösteren 252 şehidimizi anmak için çeşitli programlar düzenlendi. Zafer Meydanı'nda başlayan gece, Mehter Takımı'nın gösterileri ve Kur'an- Kerim tilavetiyle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gece, 15 Temmuz ile ilgili müzik, video ve belgesel gösterileriyle devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması da sinevizyon aracılığıyla aktarıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gece boyunca vatanına, milletine ve demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşları tebrik etti. 15 Temmuz 2016 gecesinde darbe girişimi yaşandığı anlarda Afyonkarahisarlılarla birlikte olduğunu anlatan Zeybek, haber aldığı anda AK Parti il binası önüne ve daha sonra Zafer Müzesi'nin bulunduğu alana geçtiklerini söyledi.

Başkan Mehmet Zeybek, tüm şehitleri ve 15 Temmuz şehitlerini minnetle anarak konuşmasına başladı. Dini istenildiği gibi değil, birilerinin istediği gibi öğrenmeye çalışmak sonucunda bu tür olayların yaşandığını belirten Zeybek, "Müslümanlar cahil kaldıkça İslamiyet'ten, Hristiyanlar da ilim sahibi oldukça Hristiyanlıktan uzaklaşır" sözünü hatırlattı. Afyonkarahisar'ın 15 Temmuz'da gösterdiği ruh ve şuurun olduğu sürece güçlü duruşunu devam ettirebileceğine inandığını dile getirdi.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılıyan sala sesi, Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden yükseldi. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde şehrimizdeki tüm camilerden salâlar okundu ve dualar edildi. Darbeleri susturan sela sesleri, hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Afyonkarahisar'daki camilerden yükseldi.

#15TemmuzDestanı #Afyonkarahisar #DarbeyeHayır #TürkiyeYüzyılı #Gururluyuz