Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Zeybek, "Vatan milletin, irade milletin" ilkesinden asla vazgeçilmeyeceğini vurgulayarak, 15 Temmuz'un, demokrasiye inanan Türk milletinin hain çetelere karşı gösterdiği özel bir demokrasi destanı olduğunu belirtti.

Başkan Zeybek, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi ve kalkışmaya dikkat çekti. 15 Temmuz'da, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı gibi, her bireyin birlikte hareket ederek darbecilere boyun eğmeyen bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Başkan Zeybek, mesajında şu sözlere yer verdi: "Bu kalkışma, Türk milletine karşı yapılan alçakça bir eylemdir. Amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizde kaos ortamı yaratmak ve kardeş kanı dökmektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen Türk milleti, 'Vatan milletin, irade milletin' diyerek FETÖ mensuplarının darbe girişimini püskürtmüştür. Demokrasiye inanan bu yüce millet, hain çetelere karşı yeni bir demokrasi destanı yazmıştır. Milletimiz, kendi yönetimine sahip çıkarak, bir olmayı, iri olmayı ve birlikte Türkiye olmayı başarmıştır. Çanakkale'de olan kararlılık ve kahramanlık, 15 Temmuz'da bir kez daha sergilenmiştir. Ülkemizin hain emelleri olanlar, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da milletimizin kararlılığı ve kahramanlığıyla karşılaşacaktır.

Bu Aziz Millet'in 15 Temmuz'da verdiği büyük imtihan, tarihte bir ilk olarak anılmalıdır. Bu Aziz Millet, bayrağı elinde, imanı göğsünde, bu hain darbe girişimini püskürtmüştür. Bu olay, Demokrasi Tarihi'ne altın harflerle yazılmalı ve anıtlarla ölümsüzleştirilmelidir. Devlet olarak, FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. yıldönümünde, demokrasimize, vatanımıza, bağımsızlığımıza ve milli birlik ve bütünlüğümüze canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."