Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Dünyanın en iyi motokrosçuları, Eylül ayında tekrar Afyonkarahisar'da bir araya geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında spor turizminin en önemli etkinliklerinden biri olan MXGP TÜRKİYE ve Türkiye MotoFest, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Eylül'ün ilk haftasında Afyonkarahisar'da düzenlenecek. MXGP'nin 180 ülkede yayınlanması, Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Türkiye etabı 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Türkiye MotoFest 30 Ağustos - 3 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek. Bu etkinlikler, dünyanın birçok yerinden motosiklet tutkunlarının ilgi gösterdiği ve gençler için en büyük spor etkinliklerinden biri olmasıyla biliniyor. Bu yılın lansman toplantısı İstanbul'da gerçekleşti ve birçok önemli isim katıldı.

Toplantıda, Afyonkarahisar'a yerli ve yabancı turistleri, yarış ve seyahat tutkunlarını davet eden protokol üyeleri konuştu. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın son 6 yıldır dünya motokros şampiyonasına ev sahipliği yaptığını ve dünyanın en önemli spor müsabakaları arasında yer aldığını belirtti. Afyonkarahisar, dünyanın en iyi motokrosçularını ağırlayan bir şehir olarak tanınıyor.

Afyon Motorsporları Merkezi'nde yapılan MXGP TÜRKİYE, altyapı, padok ve en iyi ülke tanıtımı ödülüyle öne çıkan bir organizasyon olarak hızla popülerlik kazanıyor