Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, tarihi yapıları korumak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak amacıyla yürüttüğü restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Atatürk Kültür Merkezi olarak bilinen tarihi yapı olan Evlendirme Dairesi, restore ediliyor.

Belediye, şehirdeki tarihi yapıları restore ederek koruma altına alıyor. Son olarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının hedefi, Evlendirme Dairesi olan Atatürk Kültür Merkezi oldu. Yapının güçlendirme çalışmaları yapılırken önceden yapılmış beton sıvalar sökülerek cepheler restorasyon ediliyor. Osmanlı Son dönem yapısı olan Atatürk Kültür Merkezi, yenileme çalışmalarının ardından pek çok alanda hizmet verecek. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, projeyi yakından takip ederek restorasyon çalışmalarını inceledi. Zeybek, belediyenin geçmişten gelen tarihi yapıları koruma ve gelecek nesillere aktarma çabalarını vurgulayarak, Atatürk Kültür Merkezi'nin tarihi dokusuna zarar vermeden yeniden ortaya çıkarılacağını belirtti. Yapının çatısı tamamen yenilenirken betonla kapatılan pencerelerin açılacağını ve sıva ile ilavelerin söküleceğini kaydetti. Restorasyon çalışmalarının tamamlandığında, 120 yıllık tarihi yapının çok amaçlı ve işlevsel olarak kullanılabilecek bir binaya dönüşeceğini ifade etti.