Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye'de Enerji Sistemleri eğitimi düzenledi. ATSO, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle eğitimi gerçekleştirdi. Eğitime ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve çeşitli firmaların, kurumların temsilcileri katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Serteser, eğitimin dünyaca ünlü bir bilim insanı olan Prof. Dr. Sadık Kakaç'ı ağırlamasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

ATSO Başkanı Serteser, ATSO'nun yenilenebilir enerji ve Yeşil Dönüşüm'e büyük önem verdiğini vurguladı. ATSO binasında jeotermal enerji ve güneş enerjisinden faydalandıklarını belirten Serteser, Afyonkarahisar'ın jeotermal kaynakları ve termal turizm altyapısıyla ünlü bir şehir olduğunu söyledi. AFJET A.Ş. aracılığıyla dağıtılan termal suyla binanın ısıtıldığını ve Afyonkarahisar'ın güneş enerjisinden de yararlandığını ifade etti. Serteser ayrıca, AFJET A.Ş'nin 2,76 MWe kurulu güce sahip olan AFJES Jeotermal Enerji Santrali'ni hatırlattı. Ayrıca, AFJET A.Ş'nin Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle kurulan güneş enerjisi santraline de değindi. Serteser, ATSO'nun Yeşil Bina Sertifikası alarak dünya çapında bir ödül kazandığını ve yeşil binalar arasında birinci olduğunu da dile getirdi.

ATSO Başkanı Serteser, ATSO'nun başarısını Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde de göstermek istediklerini ifade etti. Serteser, Türkiye'nin yeşil dönüşümünü önemsediklerini ve ülkede enerji bağımsızlığı için yapılan adımları takdirle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni Yeşil Mutabakat'a tam uyumlu şekilde tasarladıklarını ve Yeşil OSB olarak nitelendirdiklerini söyledi.

ATSO Başkanı Serteser sözlerini, Türkiye'deki enerji alanında yapılan çalışmalara dikkat çekerek tamamladı. Serteser, bir ülkenin enerjide kendi kaynaklarını kullanmasının ekonomik bağımsızlık için önemli olduğunu belirtti. Karadeniz'de yapılan petrol ve doğalgaz aramalarını ve TOGG'un elektrikli otomobil üretimini cesur adımlar olarak değerlendirdi.

ATSO Başkanı Serteser'in açış konuşmasının ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç, Türkiye'de Enerji Sistemleri konusunda bir sunum yaptı. Eğitim, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Prof. Dr. Sadık Kakaç, eğitim öncesinde ATSO'yu ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kakaç, ATSO'nun yenilenebilir enerji ve bina estetiği konusunda başarılı olduğunu ifade etti. Ziyaretin sonunda Serteser, Kakaç'a Afyonkarahisar'ı simgeleyen bir plaket takdim etti ve Kakaç da son kitabını hediye etti.