Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde düşük maliyet ile üretilen mobilyalar, usta ellere emanet edilerek özenle üretiliyor ve Afyonkarahisarlıların hizmetine sunuluyor. Şehrin muhtelif alanlarında bulunan park ve bahçelerde yer alan kamelyalar, banklar, piknik masaları, saksılıklar gibi pek çok ürün ahşap ve metal atölyelerinde üretiliyor. Masal Dünyası Parkı'ndaki masal ve çizgi film kahramanlarının objeleri de yine aynı atölyelerde yapılmaktadır.

Tasarlanarak üretilen malzemeler, şehirdeki park ve yeşil alanlara ve ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirilirken, üretim aşamalarından montajına kadar geçen her süreç, titizlikle yürütülüyor. Bu sayede belediye bütçesinden tasarruf sağlanırken, usta ellerden özenle çıkan ürünler vatandaşlar tarafından kullanımına sunuluyor. Bu yöntemle marangoz ustalarının maharetli ellerinden çıkan kamelya ve oturma grupları ile ekonomik olarak tasarrufa gidilirken, israfın önüne geçilmiş oluyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak kaliteli üretim yapma konusunda uzmanlaşmış ve artık kendine yetebilen bir belediye haline gelmiştir. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Satın almak yerine, park ve yeşil alanlarımıza yerleştirdiğimiz kent mobilyaları ve malzemeleri, kendimiz üretiyoruz. Masal Dünyası Parkı'nda yer alan çizgi film kahramanlarının objeleri yine bu atölyemizde seri bir şekilde üretiliyor. Ürettiğimiz kent mobilyaları, şehrimizin her köşesinde güzel bir görünüm sağlıyor. Zarar görmüş, yıpranmış malzemelerimizi de yerinde tamir ediyoruz ya da atölyelerimize getirerek, bakımlarını yapıyoruz" şeklinde konuşmuştur.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin bu üretken belediyecilik anlayışı, gayet başarılı bir şekilde sonuç vermektedir. Hem ekonomik açıdan tasarruf sağlanırken hem de kaliteli ürünler üretilerek şehrin her köşesi güzel bir görünüme kavuşturulmaktadır.