Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından desteklenen bir pazar olan "Marifetli Hanımlar Pazarı" açıldı. Bu pazar el işi ve gıda ürünleri içermekte ve şehirdeki kadınlar tarafından üretilmektedir. Beşinci kez düzenlenen açılış programına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, başkanın eşi Sevim Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Dündar, Başkan Yardımcısı Murat Öner, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve diğer vatandaşlar katıldılar.

Programda konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Marifetli Hanımlar Pazarı'nın kurulması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e destekleri için teşekkür etti. Pazara el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesi ve kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarının yanı sıra Afyonkarahisarlıların Pazar yerini ziyaret etmeleri bekleniyor.

Başkan Mehmet Zeybek, üretim yapan hanımların her zaman yanında olduklarını söyledi ve şehrin birçok noktasında ürettikleri ürünleri sergilemek isteyen herkese kolaylık sağladıklarını belirtti. Gastronomi sokağı projesinde de ilerleme kaydettiklerini ve bu sokağın açılışının Ağustos ayında yapılmasının planlandığını ifade etti.

Bu pazar kadınların kendi yaptıkları el işi ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak sağlamaktadır. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Marifetli Hanımlar Pazarının başarılı geçmesini dilemiş ve kadınların bu işten bol kazanç getirmelerini umut etmiştir.