Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, Tarihi İzmir İstasyonu'nu gençlerin kullanımına açarak 'E-Spor Gençlik Merkezi' haline getirecek. İlk olarak 1890 yılında inşa edilen bu tarihi binanın, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda belediyeye tahsis edilmesi ile gerçekleşecek. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in girişimleri sayesinde, İzmir İstasyonu gençlerin hizmetine sunulacak.

Başkan Zeybek, tarihi İzmir İstasyonu'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledikten sonra binayı kaderine terk etmeyerek yenileme çalışmaları ile gençlerin hizmetine sunacak olmanın mutluluğunu ifade etti. Başkan yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan ve Barış Dal da bu inceleme için Başkan'a eşlik ettiler. Zeybek Başkan ve ekibi, devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı.

130 yıllık tarihi yapı İngilizler tarafından Abdülhamit Han döneminde yapıldı ve şimdi gençlerin hizmetine sunulacak. Başkan Zeybek, elektronik sporların şehirde yaygınlaşması için geniş bir alan oluşturacaklarını ve gençlerin yeteneklerini ortaya koyabilecekleri arkadaşlarıyla güvenli ve bilinçli zaman geçirebilecekleri bir ortam yarattıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'da kaderine terk edilmiş eserleri restore ederek halkın kullanımına sunduklarını ifade eden Başkan Zeybek, İzmir İstasyonu'nun da bu bina örneklerinden biri olduğunu söyledi. Yüksek donanımlı oyun bilgisayarları ve ekipmanları ile gençlerin merakını cezbedecek olan bu merkezin yılda 10 bin genç tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. E-spor meraklı gençlere yönelik çeşitli eğitimler sunularak bilinçli oyuncular yetiştirilecek ve Türkiye'nin her yerinden E-spor oyuncuları Afyonkarahisar'da buluşarak ulusal ve uluslararası alanda başarılı olacaklar.