Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatları doğrultusunda çöp konteynerleri için yıkama ve dezenfekte aracı filosuna eklenmiştir. Belediye "Daha Temiz Bir Afyonkarahisar" sloganı ile çalışmalarını yürütmekte ve özellikle yaz aylarında oluşan kötü kokular ve haşere üreme noktaları için çöp konteynerlerinin yıkanması ve dezenfekte edilmesi işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin "Güçlü filo, güçlü belediyecilik" anlayışı ile hareket ederek envanterine yeni bir araç daha kazandırması sonucunda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek konteyner yıkama aracı olduğunu belirtmektedir. Cadde, sokak gibi yerleri dolaşarak dezenfekte işlemi yapacak olan araç, belirlenmiş program dahilinde hizmet verecek.

Çöp konteynerleri bundan böyle yıkama ve dezenfekte aracı ile temizlenecektir. Modern donanımı ve doğa dostu bakteri önleyici, kir sökücü ve koku giderici sayesinde konteynerleri 3 dakika içerisinde temizleyen çevre dostu araç, pis suyu kendi içerisinde barındırmaktadır. Bu sayede konteynerlerin temizliği hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde gerçekleştirilirken görüntü kirliliği, koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilecektir.

Küçük çöp kutuları ve otobüs duraklarının yıkama işlemleri de yine bu araç ile yapılacak. 5 ton temiz, 2 ton pis su haznesine sahip olan yıkama aracı, çevre ve doğa dostu olmasıyla öne çıkmaktadır. Şehir genelinde her mahallede belirlenen periyotlarla konteynerlerin ve konteyner alanlarının yıkama, dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları kesintisiz olarak devam edecektir.