Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atık Su Arıtma Birliği, Çevre Hizmetleri Birliği ve TEMA Vakfı Afyonkarahisar Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler, sabah saatlerinde Akarçay'da başladı. Akarçay Rekreasyon Alanı'nda depremzedeler adına saygı çelengi bırakıldı ve çevre temizliği yapılırken Kano Yarışları da düzenlendi. Ayrıca duvar boyama etkinliği yapıldı ve Çevre Mühendisleri isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Kano Merkezinde düzenlenen yarışmalar nefes kesti ve dereceye giren sporcular ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın elinden aldı. Kutlamaların ikinci adresi Zafer Meydanı oldu. Programda müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve protokol konuşmaları yer aldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklardan düzenlenen tasarım yarışması ve Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okulları ve öğrencileri tebrik ederek Türkiye'deki Sıfır Atık projesine en fazla destek veren iller arasında Afyonkarahisar'ın olduğunu belirtti.

Başkan Zeybek, Afyonkarahisar'ın çevre duyarlılığına sahip bir il olduğunu vurgulayarak 2022 yılında Atık Toplama Merkezi'nin faaliyete geçirildiğini ve hemen hemen her tür atığın burada toplandığını, okullarla işbirliği yapılarak atık pil toplama kampanyalarının düzenlendiğini söyledi. Ayrıca 17 ilçe, 420 köy ve 41 beldede evsel atıkların ekonomiye kazandırıldığını ve geri kalanın ise lot alanlarında depolandığını açıkladı. Belediye Başkanı, gelecek nesiller için sıfır atık bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini belirterek Dünya Çevre Günü kutlamalarının hepimize hayırlı olmasını diledi.

Programın sonunda dereceye giren okullar "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklardan düzenlenen Tasarım Yarışması ve Atık Pil Toplama Kampanyasında ödüllendirildi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından dizüstü bilgisayar, fotokopi makinesi ve robotik kodlama hediye edildi. Program, okulların yarışmalara ait serginin gezilmesiyle sona erdi.