Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkânı sağlayacak Rahvan At Pisti projesinde çalışmalarına devam ediyor. Spor şehri Afyonkarahisar'da inşa edilen tesis, geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışçılarının buluşma noktası olacak. Projenin %80'i tamamlanmış durumda ve hedef kısa sürede bitirmek.

Proje, Başkan Mehmet Zeybek'in prestij projelerinden biri olup Geleneksel Rahvan At Yarışları Koşusu ve atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Yapımına Ertuğrulgazi Mahallesi'nde devam edilen tesiste, ata sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak 37 adet box, 564 kişilik tribün, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı, ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme/ samanlık odası, kafeterya ve otopark gibi çeşitli alanlar yer alıyor.

Başkan Mehmet Zeybek, projenin yerinde inceleme gezisine Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu ve teknik ekip ile birlikte katıldı. Afyonkarahisar'a spor alanında değer katacak olan bu projenin, tamamlandıktan sonra, Afyonkarahisar'ın at sporlarına da ev sahipliği yapacağı düşünülüyor.