Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni, Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Sinema ve Televizyon ile Temel Eğitim bölümlerinden öğrenciler, kep atma seremonisi ile mezuniyetlerini kutladılar. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, GSF Dekanı V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Açış konuşmasını yapan GSF Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, mezuniyetin gençlerin geleceğe hazırlanmakla geçirdikleri bir dönemin sonunu ve kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir dönemin başlangıcını ifade etti. Konuşmasında, ailelerin çocuklarının üniversite eğitimi almalarında fedakarca davrandıklarını söyleyen Akçay, ailelerin bu özel günün önemli kahramanlarından olduğuna dikkat çekti.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, üniversite mezuniyetinin kişi için bir ömür boyu devam edeceğini belirterek, mezun öğrencilere, ileride Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu olarak anılacaklarını ifade etti. Yaşanan salgın ve sonraki deprem felaketi sebebiyle yüz yüze eğitime ara verildiğini hatırlatan Peker, mezun olan öğrencilerin kendi alanlarında ülkemiz ve insanlık adına hayırlı hizmetlerde bulunacaklarını söyledi.

Törende, plaket takdimi ve mezun öğrencilerin temsili diplomalarını almaları ve kep atma seremonisi gerçekleştirildi. Tören, heyecan dolu anların yaşandığı bir atmosferde sona erdi.