Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin doğu kesiminde meydana gelen olaylara daha hızlı ve etkin müdahale amacıyla Celal Ketencioğlu 2. İtfaiye İstasyon binası inşa etti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in yönetimindeki belediye, Afyonkarahisar'ın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmayı sürdürüyor. İtfaiye teşkilatını sürekli güçlendiren Belediye, yeni ikinci itfaiye binası inşa ederek kentin beklentilerine cevap veren ve son teknolojilerin gereklerini yerine getiren bir yapıda tasarladı. Proje sayesinde, ihbarlara kolay, sıkıntısız ve belirlenen sürenin altında, etkin müdahale yapılabilecek.

İtfaiye Müdürlüğü, olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatı ile yapılan ikinci bir istasyon binası inşa edildi ve binanın inşaatı tamamlandı. Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde bulunan İtfaiye 2. İstasyon binası, toplam 1.362 metrekare inşaat alanına sahip ve 8 araçlık garaj, eğitim salonu, misafirhane, yemekhane, mescit, ofisler, dinlenme alanları, idari odalar ve yatakhane bulunuyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan bina, zemin kat ve üst kattan oluşuyor. Belediye, 2. İtfaiye binasının kısa zamanda hizmete açılmasını hedefliyor.

Afyonkarahisar'da meydana gelebilecek afetler ve yangınlarda önemli bir görev üstlenen itfaiye teşkilatı, daha modern tesislerde verimli hizmet verebilmek için yapılan yatırımın bölge illerine de örnek olmasını bekliyor.