Gözden kaçırmayın

İl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Ettiİl Milli Eğitim Müdürü Afyonkarahisar'daki Okulları Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "Kontrolümdesin Şekerim" projesi için Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği ile bir iş birliği taahhütnamesi imzaladı. Proje Destek Sistemi üzerinden başvurusu yapılan projede AFSÜ, 8-18 yaş arası 50 gencin Tip 1 Diyabet konusunda eğitim alabilmesine yönelik bir kamp organizasyonu gerçekleştirecek.

Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği tarafından yapılan proje başvurusu İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2023 Proje Başvuru Rehberi kapsamında yer alıyor. AFSÜ görevlendireceği 1 Psikolog, 1 Diyetisyen, 1 Diyabet Hemşiresi ve 1 Çocuk Endokrinoloji Uzmanı ile hem günübirlik eğitim programında hem de Denizli Pamukkale, Eskişehir Masal Parkı, Sandıklı Akdağ'a yapılacak üç gezide katılımcılara diyabetle yaşam hakkında bilgi verecek.

Prof. Dr. Okumuş, diyabetin kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm bireyleri etkileyen kronik ve ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğunu belirterek diyabetlilerin rehabilitasyonunda sosyal yaşam değişikliğinin önemine dikkat çekti. AFSÜ'de diyabetle mücadele için gerekli eğitim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü dile getiren Okumuş, projeye katılan her bir diyabetli genç için özel isim etiketli ceviz fidanı ve kan şekerini düzenleyici etkisi olan sumak fidanı dikileceğini söyledi.

Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği Başkanı Meryem Arı, Rektör Okumuş'a AFSÜ'nün projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.