Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Gazilerle Yürüyüş GerçekleştirildiAfyonkarahisar'da Gazilerle Yürüyüş Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar'ın gelişmesi için yapılabilecekleri sıraladı. İlk olarak Askeri Havalimanı'nın sivil uçuşlara açılması gerektiği konusunda ısrar etti. Bunun yapılması durumunda yatırımcıların ve sağlık ve tatil amaçlı turistlerin daha fazla gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Arabacı, Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı ve Afyon Tanıtım Ajansı'nın bir an evvel kurulması gerektiğini söyledi. Bu vakıfta şehrin kurum ve kuruluşlarının yer alması gerektiğini belirten Arabacı, şehrin tanıtımının, turizm gelişmelerinin, fuar ve festivallerin buradan yapılması için böyle bir yapıya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Tarım ve hayvancılık alanında yapılacak yatırımları da anlatan Arabacı, Türkiye'de 3 ilde Tarım ve Hayvancılık Özel Ekonomi Bölgesi kurulacağını bunlardan birisinin de Afyonkarahisar olacağını söyledi. Bu alanda çalışanlara özel teşvikler verileceğini, çiftçilerin bankalardan ve kooperatiflerden aldıkları kredi faizlerinin silineceğini ve yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Arabacı, Afyonkarahisar Lojistik Merkezi konusuna da önem verdiğini ifade etti. Lojistik merkezin Afyonkarahisar'a çok büyük yatırım imkanlarını getirebileceğini söyleyen Arabacı, buranın sadece bir depolama alanı değil aynı zamanda bir üretim merkezi haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Arabacı, Askeri Havalimanı'nın açılması ile Afyonkarahisar'ın cazibesinin artacağını ve yatırımcıların ilgi odağı haline geleceğini söyledi. Projelerinin hazır olduğunu ve kendisinde bu işleri hayata geçirmek için irade olduğunu belirten Arabacı, "Yeni bir hayat sizleri bekliyor" dedi.