Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Gazilerle Yürüyüş GerçekleştirildiAfyonkarahisar'da Gazilerle Yürüyüş Gerçekleştirildi

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar'ın uluslararası turizm destinasyonu haline getirilmesi için yapılması gereken projeleri açıkladı. Arabacı, "Afyonkarahisar, dünya kenti olmaya aday bir şehir. Burayı uluslararası turizm destinasyonu haline getirebiliriz" dedi.

Afyonkarahisar'ın turizm geliri için öncelikli projeleri hakkında konuşan Arabacı, "Sandıklı ve Afyonkarahisar termal turizmin başkenti olarak kabul ediliyor. Ancak Afyonkarahisar'ın termal turizmin başkenti olarak anılabilmesi için turizm gelirinin şehrin öncelikli geri haline gelmesi gerekiyor" dedi.

Sandıklı'nın termal turizmin merkezi olabileceğinin altını çizen Arabacı, "Akdağ, Tokalı Kanyon, yılkı atları, geyikleri, akbaba ve kartalları ile en önemli doğa turizm çekim merkezi olması gerekir. Ancak bu güne kadar gerekli çalışmalar yapılmadığı için turizmden alması gereken yatırımı alamamış" diye ekledi.

Arabacı, Sandıklı'nın spor kamp merkezi olarak da kullanılabileceğini söyledi. Kendi takımlarımızın yerine yurt dışından kap merkezleri tercih ettiğimiz sürece Afyonkarahisar'ın yerli ve yabancı turist sayısında artış sağlayamayacağını ifade etti.

Afyonkarahisar'ın turizm pastasından daha fazla faydalanmak istiyorsak yeni turizm tesisleri, gezi turları, yeni aktivite ve eğlence mekanlarının yapılması gerektiğini belirten Arabacı, "Afyonkarahisar turlar bakımından çok zengin bir şehir. İyi bir planlamayla Afyonkarahisar uluslararası turizm destinasyonu olabilir" dedi.