Gözden kaçırmayın

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış Emirdağ Belediyesi'ni Ziyaret EttiAk Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış Emirdağ Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da yıllardır tartışma konusu olan teleferik projesi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in gayretleri sonucu gerçeğe dönüştü. Karahisar Kalesi'ne teleferik sistemi ile ulaşım sağlayacak projenin temel atma törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Planlamalarına 2022 Haziran ayında başlanan ve 100 milyon TL'lik bir yatırım olarak tasarlanan projenin şu anki maliyeti, 350-400 milyon TL civarında. Teleferik sayesinde Kale'ye erişim daha kolay hale gelecek ve Afyonkarahisar turizmi de gelişecek.

Başkan Zeybek, törende yaptığı konuşmada projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu bölgenin gelişmesini sağlayacak bir proje. Sokak sağlıklaştırması ile turizme kazandırdığımız bölgeyi teleferik ile de taçlandırdığımız için hemşehrilerimiz memnunlardır" dedi. Milletvekillerinden Mehmet Taytak, projenin Afyonkarahisar için anlamlı ve önemli olduğunu belirtirken, İbrahim Yurdunuseven ise projenin turizm açısından faydalarına dikkat çekti.

Projenin tamamlandığında, teleferik yolculuğu sırasında tarihi konakların üzerinden Afyonkarahisar'ın eşsiz manzarasına tanık olunabilecek. Teleferik tesisinde, yürüyüş yolları, sosyal donatı alanları, seyir terasları ve kafeterya gibi olanaklar da yer alacak. 8 kişilik 4 kabinle hizmet verecek olan teleferik, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak.