Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

İzmir'de düzenlenecek olan 2. Kosova Türkiye Adli Bilimler Günleri, 25-26 Nisan tarihlerinde Foça ilçesinde gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kosova İşletme ve Teknoloji Üniversitesi (Kosovo University of Business and Technology (UBT College), Foça Kaymakamlığı, Adli Bilimciler Derneği ve Foça Belediyesi tarafından Phokaia Beach Resort Hotel'de düzenleniyor.

Toplantıya; Kosova, Türkiye, Azerbaycan, Arnavutluk, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birçok üniversiteden akademisyenler, adli uzmanlar ve araştırmacılar katılıyor. Olay İnceleme Mahallesi'nde kullanılan malzemelerin sergilendiği stantlar da etkinlikte yer alıyor.

Etkinliğe katkı sunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Kosova Adalet eski Bakanı Altan Suroy, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kosova İşletme ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk de açılışa katılan isimler arasında yer aldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 'Adli bilimlerin önemine dikkat çekmek ve bu alandaki güncel gelişmeleri değerlendirmek amacıyla gerçekleşen 2. Kosova Türkiye Adli Bilimler Günlerine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum' dedi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ise Adli Bilimlerin tüm bilim ve sanat alanlarından yararlanarak adalete hizmet veren bir alanı kapsadığını belirterek, "Adli Tıp, Adli Psikoloji, Adli Hemşirelik, Adli Mühendislik, Adli Astronomi, Adli Turizm ve Adli Toksikoloji buna örnek verebiliriz" diyerek açıklama yaptı.